Cori byport

Hold da ferie i Italien

Skal I holde jeres ferie i Italien, er Cori Hus det helt perfekte sted.

Kun 50 km syd for Rom, fjernt fra storbyens travlhed og langt fra masseturismen ligger den lille pittoreske bjerglandsby, Cori, som en balkon på Leppinerbjergenes stejle sider.

Cori Italy

Udsigten er storslået ud over Pontinasletten med Middelhavet og badestrandene, der ligger og venter 30 km borte i horisonten.

Cori er autentisk og meget italiensk, men er samtidig også en velfungerende by med ca. 10.000 indbyggere. Byen er ældre end Rom og har mange seværdigheder, stejle gader, små pladser og torve, hvor folkelivet udfolder sig og hvor man kan nyde sin espresso eller et glas lokal vin.

Rom er indenfor rækkevidde, enten med bil eller med toget fra nabobyen Cisterna.

Cori byder på gode indkøbsmuligheder – vær især opmærksom på de gode råvarer fra lokalområdet. Man behøver ikke at tage til Rom for at mærke historiens vingesus.
Gåturer rundt i Cori byder på mange overraskelser i de små gader og pladser. Der findes interessante museer og kirker og bjergene i området åbner for traveturer.

Cori-hus italy panneteria

Olivenolien er en kapitel for sig selv. Den findes i mange variationer og kan købes mange steder. Små lokale bønder, de lokale oliepresserier eller direkte hos private. Alle har de deres egen favoritolie. Der er for enhver smag, fra milde næste sødmefulde olier til krydrede, pebrede olier, der bliver til en eksplosion af smag inde i munden.

Huset ligger i via Laurienti – en meget snæver gade, der ligger indenfor de gamle bymure i det historiske centrum. Der er næsten ingen trafik i kvarteret, der også rummer en håndfuld gode restauranter indenfor ’gå-afstand’. Huset ligger midt i den italienske højtråbende og gestikulerende dagligdag, hvor naboernes dagligliv er med til at sætte sit præg på kvarteret.

Cori-hus-hoveddør

Området har mange vinbønder – store og små – hvor man kan komme med sin 5-liters dunk og købe knaldende kold rød- eller hvidvin.

Ønsker du også at holde ferie i Italien, kan du bestille en af vore lejligheder ved at klikke her…

Du kan se mere om Cori på Cori Kommunes egen hjemmeside: www.familylifetv.it

Spread the love